Over Happy Chicken Farm

Een modern en diervriendelijk pluimveebedrijf

Verse eieren rechtstreeks van de boer kopen, met het gemak van contactloos betalen. Eieren die zijn gelegd en geraapt in je eigen regio. Eieren, bovendien, van kippen die goed verzorgd worden en vrij kunnen scharrelen in een natuurgetrouwe leefomgeving. Dat is het concept van Happy Chicken Farm. 

Vanuit 7 pluimveebedrijven worden 3 eierautomaten in Noord-Nederland bevoorraad. Klanten kunnen bij deze automaten 24 uur per dag terecht om een doosje eieren te kopen. De eieren zijn gegarandeerd vers en gelegd door lokale scharrel- of vrije-uitloopkippen.

Het begin van Happy Chicken Farm

Het verhaal van Happy Chicken Farm begint in 1995. Frank en Amanda de Ronde zien een groeiende behoefte aan voedingsmiddelen die van dicht bij huis komen. Ook zien ze tot hun vreugde een groeiende interesse in dierenwelzijn. De liefde voor kippen en een sterke ondernemersgeest doen het echtpaar besluiten om een nieuw pluimveebedrijf op te richten. Het doel: lokale eieren dichter bij de consument brengen. De belangrijkste voorwaarde: de kip staat centraal.

Frank:

“Met Happy Chicken Farm laten we zien dat hoge productievolumes en dierenwelzijn prima samengaan. We zijn een groot bedrijf met moderne bedrijfsvoering. Juist hierdoor kunnen we veel investeren in het welzijn van de kippen. Gezonde, gelukkige kippen leggen meer eieren. Daar worden wij als ondernemers blij van en daar wordt de dierenlievende consument blij van.”

Zeven pluimveebedrijven, een half miljoen leghennen die 1,5 miljoen eieren per week leggen … Hoe waarborg je dan nog het welzijn van de kippen? Dat doet Happy Chicken Farm door moderne stallen te bouwen, die de natuurlijke habitat zo dicht mogelijk benaderen. Door de kippen goed te verzorgen, gezond voer voor te zetten en hun gezondheid dagelijks te controleren. Kortom: door gewapend met een scherpe bedrijfsgeest de kippen een goed leven te garanderen.

Een blije kip is niet het volledige recept voor het beste eitje. Daar horen ook blije medewerkers bij. Werkplezier staat dan ook hoog in het vaandel bij Happy Chicken Farm. Frank en Amanda hechten veel waarde aan een informele werksfeer en een sterk saamhorigheidsgevoel. Personeelsleden worden actief betrokken bij de koers van het bedrijf en krijgen volop de ruimte om zich te ontwikkelen.

Wil je wel eens een eitje van een happy chicken proberen? Vind een eierautomaat bij jou in de buurt. Je hoeft alleen een pinpas en eigen tasje mee te nemen.

Vraag stellen of samenwerken?

Vragen over onze eierautomaten of een eierautomaat bij jou in de buurt aanvragen? Bel of mail ons via onderstaande gegevens. Heb je een winkel of boerenbedrijf en wil je samenwerken? We staan je graag te woord.