Locaties

Happy Chicken Farm

Waar vind je de eierautomaten van Happy Chicken Farm en waar komen deze eieren vandaan? Op deze pagina vind je de locaties van onze eierautomaten en legboerderijen in Noord-Nederland.

De eierautomaten

Waar kan je een doosje kakelverse eieren, rechtstreeks van de legboerderij, uit de muur halen? Je vindt onze eierautomaten op dit moment in wijken en bij boerderijen in Coevorden, Hooghalen en Spier. Mochten we nieuwe automaten bijplaatsen, dan updaten we direct deze pagina. Is er geen eierautomaat bij jou in de buurt en merk je dat daar animo voor is? Laat het ons weten, dan onderzoeken we of het mogelijk is er een te plaatsen.

Spier

De steegde 5
9417 TE

Coevorden

Veenschapsweg 33a
7741 NK

Assen

Koldakker 29
9407 BR

Onze boerderijen

De basis voor Happy Chicken Farm werd in 1995 gelegd. Frank de Ronde startte een pluimveebedrijf in Spier, Drenthe. Frank begon met scharrelhennen en schakelde al snel over op vrije-uitloopkippen. Het welzijn van de kippen is altijd het uitgangspunt geweest. Gewapend met een sterke ondernemersgeest bouwde hij samen met zijn vrouw Amanda het pluimveebedrijf steeds verder uit. Het concept werkte: juist doordat het bedrijf groot werd, kon er meer geïnvesteerd worden in de leefomgeving van de kippen. In 2008 nam Happy Chicken Farm een pluimveebedrijf in Hooghalen over, waar dit principe nog eens werd toegepast. Daarna is er verder gegroeid met bedrijven in Drenthe en Groningen.

Waar voldoet een Happy Chicken Farm aan?

Op iedere locatie van Happy Chicken Farm wordt dezelfde moderne bedrijfsvoering toegepast. Grootschalig, efficiënt en bovenal met oog voor de kip. Er is in iedere stal voldoende leefruimte en bewegingsvrijheid. De dagelijkse verzorging en gezondheid van de kippen staan centraal. Daarom geven we ze uitsluitend voer van goede kwaliteit, zonder kwalijke toevoegingen. De volautomatische voer- en drinksystemen zorgen dat de dames nooit iets tekort komen. De dieren onderhouden zelf hun verenpak met het vele verse strooisel. Onze toegewijde en geschoolde medewerkers checken regelmatig de gezondheid van de kippen. Kortom: iedere Happy Chicken Farm is een plek waar de kippen zich kiplekker kunnen voelen.

Locaties en cijfers

Ben je benieuwd waar jouw happy chicken-eieren vandaan komen? Lees hieronder meer over onze locaties, wanneer ze gebouwd of verbouwd zijn en hoeveel blije leghennen ze huisvesten. 

Locatie Spier (Drenthe)

Op deze plek deed Frank de Ronde in 1995 zijn intrede in de pluimveesector. Hij begon er met 5.600 scharrelhennen. In 1999 schakelde hij over op vrije-uitloophennen. In 2006 werd een nieuwe stal in gebruik genomen. Momenteel zijn er 31.000 vrije-uitloophennen op dit bedrijf.

 

Locatie Hooghalen (Drenthe)

In 2008 is de bedrijfslocatie in Hooghalen gekocht. Op dat moment waren er vier stallen, met in totaal 30.000 scharrelhennen. Nadien zijn drie stallen gesloopt en is één stal gerenoveerd. Ook werd er een nagelnieuwe stal neergezet. Nu zijn er twee stallen in gebruik, met in totaal 90.000 leghennen. De bijzondere serrestal biedt plaats aan 60.000 scharrelhennen. De gerenoveerde stal biedt plaats aan 30.000 vrije-uitloopkippen.

 

Locatie Tolbert (Groningen)

Happy Chicken Farm is in 2014 uitgebreid met de bedrijfslocatie in Tolbert. Er zijn twee stallen, met in totaal 45.000 vrije-uitloopkippen. In beide stallen is geïnvesteerd in een nieuwe inrichting.

 

Locatie Vlagtwedde (Groningen)

De bedrijfslocatie in Vlagtwedde maakt sinds eind 2014 deel uit van de Happy Chicken Farm. De twee stallen bieden plaats aan 35.000 vrije-uitloophennen.

 

Locatie Steenwijksmoer (Drenthe)

De bedrijfslocatie in Steenwijksmoer hoort sinds 2016 bij de Happy Chicken Farm. Momenteel zijn er 36.000 vrije-uitloopkippen. Twee stallen worden gebruikt voor het huisvesten van onze leghennen. De derde stal is ingericht voor het sorteren van de eieren en het opslaan van mest.

 

Locatie Sint Annen (Groningen)

Het bedrijf in Sint Annen is sinds 2016 onderdeel van de Happy Chicken Farm. De stal biedt plaats aan 12.000 vrije-uitloophennen.

Locatie Marum (Groningen)

Het bedrijf in Marum maakt sinds 2017 onderdeel uit van de Happy Chicken Farm. De stal biede plaats aan 12.000 vrije-uitloophennen.

Vraag stellen of samenwerken?

Vragen over onze eierautomaten of een eierautomaat bij jou in de buurt aanvragen? Bel of mail ons via onderstaande gegevens. Heb je een winkel of boerenbedrijf en wil je samenwerken? We staan je graag te woord.