HappyChickenFarm

over ons

Over ons

De Happy Chicken Farm heeft in het noorden van Nederland zes bedrijfslocaties met in totaal 240.000 leghennen. Frank de Ronde staat aan het roer van de organisatie. De Happy Chicken Farm is ambitieus en wil doorgroeien, om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Lees HIER wat de Happy Chicken Farm voor uw bedrijf kan betekenen.

De groeistrategie van de Happy Chicken Farm is erop gericht de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Daarbij draait het niet om vergaren van bezittingen. Krappe marges opvangen met volume en zo de concurrentiepositie verbeteren, dat is het idee. “Het gaat om de toekomst van de Happy Chicken Farm. Hebzucht is mij vreemd. Dat ligt niet in mijn karakter opgesloten”, vertelt Frank.

Bij de Happy Chicken Farm gaat de wet van de grote getallen op. Het doorvoeren van kleine veranderingen heeft soms grote gevolgen. Dat biedt kansen. “Er is sprake van een vliegwieleffect”, aldus Frank. De ondernemer heeft oog voor de demografische situatie in de agrarische sector. Met de Happy Chicken Farm wil hij daar op in spelen. ”Veel pluimveehouders zijn vijftigplusser en hebben geen opvolger. Dat triggert me.”

De Happy Chicken Farm is continu op zoek naar passende oplossingen voor pluimveebedrijven. Daarbij gaat de voorkeur uit naar locaties met vrije-uitloopkippen, zo vertelt Frank. “Veel mensen uit de pluimveesector weten van onze uitbreidingsplannen. We worden actief benaderd door makelaars. De Happy Chicken Farm is volop in beweging. Daar krijg je als ondernemer veel energie van. Ik heb een ontzettend leuke baan.”

Frank vindt het minstens zo belangrijk dat ook de medewerkers van de Happy Chicken Farm met plezier naar hun werk gaan. Dat is een basisvoorwaarde van maatschappelijk verantwoord ondernemen, zo vindt hij. “Amanda en ik hebben veel respect voor onze medewerkers. We laten mensen in hun waarde. Dat zit er echt bij ons ingebakken. We vinden het leuk om te zien hoe onze medewerkers zich ontwikkelen. Daar proberen we de kaders voor te creëren. De pluimveehouderij is ook een leuke sector om in te werken. Dieren, management, techniek, inkoop/verkoop en logistiek: je moet van alle markten thuis zijn. Dat moet jonge mensen aanspreken.”

De ambitieuze groeiplannen mogen de goede sfeer op de Happy Chicken Farm absoluut niet belemmeren. Zoals de bedrijfsnaam al doet vermoeden, staat werkplezier bij ons zeer hoog in het vaandel. Frank hecht veel waarde aan een informele werksfeer en een sterk saamhorigheidsgevoel. Personeelsleden worden actief betrokken bij de koers van het bedrijf.